Kategóriák
Egyéb

Férfi Arcápolás

The Ordinar - kiváló termékek férfi arcápoláshoz

Nemrég olvastam egy cikket, ami a 2021-es várható trendeket elemezte, a Google Trends adatai alapján. Közte volt megemlítve a férfi arcápolás és férfi kozmetikumok feltörekvő népszerűsége, ezért gondoltam utánanézek a témának. Nálam eddig az arcápolás kimerült a heti 2-3 alkalommal történő hidratálásban (amikor eszembe jutott), tehát nem voltam a téma szakértője.

Az interneten rengeteg információ van a témával kapcsolatban – ami már önmagában egy akadály – de sajnos ezek a cikkek sokszor ellent is mondanak egymásnak. Ezért is került több időmbe, amíg végre egy hiteles forrást találtam. A szempontjaim a következők voltak: minőségi termékek (tehát nem DM-es vagy Notionos tömegtermékek) és egy úgymond “turn-key operation”, amikor az egyszerűség kedvéért leírják, hogy pontosan mit és hogyan csinálj, mindezt lehetőleg tudományos megtámogatva.

Így találtam meg a Skinsmart-ot, ami az előbb leírt feltételeknek tökéletesen megfelel. Az oldalt Rácz Judit alapította, akinek a munkásságát amúgy is érdemes figyelni, attól függetlenül, hogy érdekel-e a bőrápolás vagy nem. Anno Ő hozta létre a Krémmániát is, ami az ország legnagyobb szépségápolási portálja – ezt végül eladta a Centrál Médiacsoportnak. A Skinsmart pedig évi 100mFt+ bevételt termel, ami szintén elég szép eredmény!

A fentebb linkelt Forbes cikkben így jellemzik az oldal közönségét: “Az oldalt olyan vásárlók látogatják, akik tisztában vannak a top klinikai hatóanyagokkal, alapvetően összetevő-elemző gondolkodásúak…” Az elemző gondolkodásmód rám abszolút igaz és az oldalt böngészve, most már a hatóanyagokkal is valamennyire képben vagyok.

Fényvédelem fontossága

Visszatérve az arcápoláshoz. Érdemes böngészned a blogjukat, mert ott jobban összefoglalják a fontosabb tudnivalókat, mint ahogy én itt tudnám.

Azt viszont megemlíteném, hogy a férfi arcápolás legfontosabb lépése a fényvédelem – amit hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Eddig is szegről-végről tudtam, hogy fontos, de én például nem igazán vettem komolyan. Nem mondom, hogy nyáron a strandot fel tudnám adni, illetve a szabadban sportolás miatt is ki vagyok téve a napsugaraknak, de a fényvédős hidratálót mindenképpen be fogom építeni a rutinomba. Motivációnak, lentebb egy videó arról, hogyan lát téged a Nap (eddig 18 milliós megtekintése van).

3 hónapos arcápolási kísérlet

Szeretek all-in menni, ezért az előbb említett fényvédős hidratáló mellé még a következő termékeket rendeltem meg:

  1. Retinol
  2. Kémiai hámlasztó
  3. C-vitamin szérum
  4. Antioxidáns szérum
  5. Peptidek
  6. Hialuronsav

Ez így összesen kb. 50.000 Ft volt, a középkategóriájú termékeiket választva. A top kategória a duplája lett volna, első alkalomra azt azért soknak találtam. A C-vitamin szérum három hónapig áll el hűtőben, ezért választottam a teszt időszakot is három hónapnak. Ennyi idő alatt elvileg már látszódni fog az eredmény. Jelen sorok írásakor még tart a karantén, szóval lesz időm ezekkel elpepecselni reggel és este. Aztán a három hónap lejárta után, meglátom, hogy mit módosítok vagy hagyok el a rutinból. A tapasztalatokat majd ennek a posztnak az aljára fogom posztolni. Stay tuned!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük